Mixing album Theo Lens, new york

 
Theo Lens’ album ‘Home at Last’ bevat 17 songs waarin de luisteraar wordt meegenomen op reis door zijn leven. De muziek laat zich typeren als rock. Theo liet zich voor het album inspireren door het schilderij ‘De terugkeer van de verloren zoon’ van Rembrandt. ‘Het was alsof ik werd getroffen door de bliksem. Ik zag mezelf daar op dat doek neerknielen, gebroken en klaar om thuis te komen in de armen van mijn vader. Theo besloot om de paralellen die hij zag tussen zichzelf en deze verloren zoon te verwerken in het conceptalbum Home at Last. 

Hij werkte samen met topmuzikanten en schreef de songteksten samen met de Amerikaanse tekstschrijfster Lee Ann Vermeulen. Het album werd gemixt in de Electric Lady Studios (Jimi Hendrix) in New York door de legendarische producer Michael Brauer. Hij werkte onder meer samen met The Rolling Stones, Coldplay, James Blunt en John Mayer. ‘Het project eindigt niet met de lancering van het album. Ik heb een eigen band samengesteld en belangrijker dan dat: ik wil mijn levensverhaal met het publiek delen. 

The labyrinth of life

‘Liefde is een mooi geschenk, al moet je soms goed zoeken om het te vinden. Het was in mijn zoektocht naar de bedoeling van het leven een bemoediging om die liefde steeds weer te ontdekken. De zoektocht naar deze liefde is het moeilijkste wat er is en dat geldt voor iedereen. Het maakt niet uit wie je bent en waar je vandaan komt. Het kan een heel leven duren om te leren vertrouwen op de liefde.’

De weg naar het accepteren en omarmen van deze liefde is pakkend beschreven de de ‘once hurt, twice shy’ rocker, muzikant en ondernemer Theo Lens. In zijn universele, maar ook persoonlijke album laat hij op inspirerende wijze zien op welke plek wij ons bevinden het doolhof van het leven; Als we moeten kiezen tussen ambities en verleidingen of balans en een schoon geweten.