A ROCK 'N ROLL LIFE COME FULL CIRCLE – ‘HOME AT LAST’

‘Home at last’ beschrijft de moeilijke periodes en de eenzame momenten in het leven van Theo Lens. Na reizen over de hele wereld, een periode als succesvol ondernemer en de ervaring om zichzelf kwijt te raken, is Theo nu weer terug bij de basis. Dit album en de bijhorende concertregistratie vertellen Theo’s levensverhaal op een golflengte die de luisteraar iets laat voelen van hoogte- en dieptepunten in het leven.

‘Home at last’ is een biografie die begint en eindigt in de wereld van de muziek. Theo Lens heeft zich voor het album laten beinvloeden door de sound van bands als The Rolling Stones, Tom Petty and the Heartbreakers en de Counting Crows. 

Het levensverhaal is opgetekend in Rock n’ Roll songs, maar het eindigt gelukkig niet in de goot. Een groot deel van het album is geinspireerd door het schilderij ‘De terugkeer van de verloren zoon’ van Rembrandt. Theo ziet veel overeenkomsten tussen zijn eigen levensverhaal en dat van de verloren zoon en daarom besloot hij zijn conceptalbum hierop te baseren.

“Ik ben dol op het fenomeen ‘conceptalbum’. Het is lang geleden, dat artiesten een dergelijk album maakten. Juist daarom wilde ik het. En ik wilde werken met muzikanten, die daar bij pasten, die supergoed waren en waarmee ik eigenlijk al jaren mee had willen werken, zoals Hans Eikenaar, Dennis Tielkes, Jeff Zwart, Nico Brandsen, Michiel van Schie en Johannes – Blaudzun – Sigmund. Het album is gemixt door Theo’s favoriete producer: Michael Brauer in de Electric Lady Studios in New York (Jimi Hendrix). Een legendarische omgeving dus en met een grootheid, die onder veel meer werkte met Coldplay, de Stones, James Blunt en John Mayer. 

De albumrelease is niet het eindstation, maar het begin van een nieuw hoofdstuk. Er is een band, waarmee Theo de aankomende jaren door Europa gaat touren. “Ik doe dat niet alleen om er plezier aan te beleven, maar ook om mijn verhaal te vertellen aan iedereen die het wil horen.”